Uslovi korišćenja

Registracija

Za kupovinu na našim stranicama neophodna je registracija korisnika. Kliknite na vezu „Registruj se“ u gornjem desnom uglu ekrana, upišite i pošaljite podatke te sačekajte da vam stigne mejl za verifikaciju naloga. Kliknite na vezu u mejlu da potvrdite nalog.

Prijavite se kao nov korisnik klikom na vezu „Uloguj se“ u gornjem desnom uglu.

Kupovina

Omogućena je kupovina štampanih i digitalnih izdanja knjiga, tamo gde je digitalno izdanje dostupno. Trudićemo se da ubuduće omogućimo što veći broj digitalnih izdanja.

Prilikom odabira proizvoda, kliknite na ikonicu štampanog ili digitalnog izdanja. Isto će vam biti dodato u vašu korpu. Nakon što ste izabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na vezu „Korpa – vidi sve“ i nastavite na proces plaćanja.

Plaćanje je moguće karticom za štampana i digitalna izdanja, i pouzećem za štampana izdanja. Ukoliko u istoj korpi imate i digitalna i štampana izdanja, moguće je plaćanje samo karticom. Ukoliko plaćate pouzećem, naručene proizvode dobijate na unesenu adresu, a troškove plaćate kuriru.

Ukoliko plaćate karticom, tokom procesa naplate bićete automatski preusmereni na naplatno mesto Banca Intesa Beograd, koja vrši procesuiranje naplate karticom. Unesite broj kartice i ostale podatke, banka će izvršiti proveru kartice i raspoloživost sredstava i nakon toga vas vratiti na naš sajt, gde ćete dobiti podatke o uspešnosti naplate.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Način dostave i čitanje elektronskih knjiga

Prilikom kupovine štampanih izdanja, ista će vam biti dostavljena uz dodatan trošak dostave, u zavisnosti od lokacije dostave.

Za isporuku na teritoriji Srbije, rok dostave je u najčešćem broju slučajeva do 2 radna dana. U suprotnom, kontaktiraćemo vas sa informacijom o dostavi. Isporuka izvan Srbije trenutno nije moguća.

Prilikom kupovine elektronskih izdanja, knjige su vam odmah dostupne u okviru Geopoetika aplikacija za Android i Apple uređaje. U aplikaciji se ulogujte sa istim podacima koje ste koristili za registraciju u ovoj web prodavnici. Aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple Store digitalnih trgovina, i to na ovim linkovima:

Reklamacije i povraćaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, u obavezi smo da povraćaj vršimo isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je - isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Pošaljite ih u roku od 8 dana od prijema kupljenih proizvoda, mejlom na beograd@geopoetika.com.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime IP GEOPOETIKA d.o.o., obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni IP GEOPOETIKA d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Poslovni podaci prodavca
IP Geopoetika izdavaštvo DOO
Kapetan Mišina 8, Beograd
Šifra delatnosti: 5811
Matični broj: 20481030
PIB: 105920162
www.geopoetika.com
Tel: (+381 11) 403 72 09
E-mail: beograd@geopoetika.com